21.05.2021
Kovinske mehaste sklopke za prehrambeno industrijo
Bolj nežen kot naj bo končen produkt, bolj zanesljiva, enakomerna, nežna in občutljiva mora biti tehnologija za ravnanje s sestavinami, da so dobrote omogočene. Zlasti pri proizvodnji izdelkov, ki so tako občutljivi in zaželeni kot čokolade in sladkarije, poskrbijo varnostne sklopke R+W. Zagotavljajo enako kakovost skozi ves proces ter po drugi strani skrbijo za izogib dragim okvaram na proizvodnjih linijah.
Popolnoma enakomeren prenos navora na mlin je nepogrešljiv za mletje in stiskanje kakavovih zrn, saj že najmanjše spremembe pogona lahko zmnjšajo kakovost celotne serije.
Enako velja za valjanje in mešanje čokoladne mase, kjer se pojavi edinstvena kremnost, ki ji sledi enakomerno ohlajanje čokoladne mase na tekočem traku. Tudi najmanjše nepravilnosti pri delovanju traku lahko vplivajo na konsistenco temperature in spremenijo občutljiv produkt.
Absolutna zanesljivost procesa je prav tako pomembna kot najbolj izpopolnjen recept čokolade, katerega prefinjen okus bi kljub temu z veseljem imeli.
In ker v prehrambeni industriji upravičeno veljajo najvišje higienske zahteve, uporablja R+W za svoje sklopke le najkakovostnejše nerjaveče jeklo. Optimalna torzijska togost, natančen prenos navora in natančno pozicioniranje so za R+W samoumevni.
Vse to je trpežno in ne zahteva vzdrževanja – tudi pri najmanjših miniaturnih mehastih sklopkah serije MK od 0.05 do 10 Nm in s premerom izvrtine od 1 – 28 mm. Natančnost je navsezadnje vse. Natančnost je R+W.
Preprosto nas kontaktirajte glede zahtev iz vaše proizvodnje – saj nekaj posebenga posladka dan vsakomur.